Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 4 november, 2020 - 12:17Uppdaterad: onsdag, 4 november, 2020 - 17:13

ÅMHM och styrelsen inför nya rutiner

ÅMHM:s styrelseordförande Marcus Måtar (Ob) och myndighetschef Susanne Perander har enats om att införa nya rutiner för styrelsemöten för att undvika konflikter.

I dag onsdag höll ansvariga ministern Annette Holmberg-Jansson (MSÅ) ett möte med Marcus Måtar och Susanne Perander för att gå vidare efter konflikten med att tillsätta en tjänst vid myndigheten, där styrelsen rev upp myndighetschefens förslag. Man kom i dag överens om att ha förmöten före styrelsemötena.

-Det var en konstruktiv diskussion hur vi kan lösa problem innan det kommer till styrelserummet, säger Annette Holmberg-Jansson.

Hon har fortfarande förtroende för Marcus Måtar som styrelseordförande. Myndighetschef Susanne Perander säger att det nu är fokus på att få samarbetet att fungera i framtiden och att tjänsten som sektionschef utlyses på nytt.

-Styrelsens beslut gäller och det är min uppgift att följa det beslutet, säger hon.

Susanne Perander tycker att det egentligen är en självklarhet att ha förmöten där man går igenom ärenden och bereder mötena tillsammans med styrelseordförande.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »