Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 28 oktober, 2020 - 17:13Uppdaterad: torsdag, 29 oktober, 2020 - 12:06

ÅMHM-chef känner sig misstrodd

Inför Ålands miljö- och hälsoskyddsmyndighets senaste styrelsemöte föreslog myndighetschef Susanne Perander att en namngiven person skulle tillsättas på en ordinarie utlyst tjänst inom sektionen miljö.

Styrelseordförande Marcus Måtar (Ob) föreslog i stället att tjänsten ska utlysas på nytt och att en representant ur styrelsen den här gången ska delta i intervjuerna, ett förslag som efter omröstning vann med hans röst som avgörande.

Susanne Perander ifrågasätter beslutet och ser det som en misstroendeförklaring.

- Jag anser att det är orimligt att i efterhand och vid sittande bord komma med nya direktiv hur man vill att en redan avslutad rekryteringsprocess ska gå till, säger hon.

Styrelseordförande Marcus Måtar (Ob) vill inte gå in på detaljer kring sitt motförslag.
- Vi ansåg att det fanns en problematik, de som inte blev valda kunde ifrågasätta det juridiska förfarandet, säger han.

Arbetarskyddsfullmäktige inom ÅMHM framhåller i en skrivelse att personalen har myndighetschefens fulla förtroende, men att det här skapat oro och en ohållbar situation.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »