Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 1 juli, 2011 - 08:52Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:20

Alltför få använder cykelhjälm

Bara 14 procent av ålänningarna använder cykelhjälm. Det visar en undersökning som landskapets trafikavdelning har gjort. Hjälmanvändningen är hög bland barn upp till 12 års ålder. Åtta av tio i den åldern använder hjälm medan bara en procent av ungdomarna i åldern 13- 17 använder hjälm. I den stösta åldergruppen 18 till 64 år använder bara elva procent hjälm och överlag är det kvinnorna som är sämst på att skydda sig när de cyklar.-Vi ser allvarligt på att det är så få som använder cykelhjälm och särskilt att de vuxna inte föregår med gott exempel för barnen och använder hjälm i större utsträckning, säger trafiksäkerhetskonsult Catharina Smiderstedt På Åland finns det ingen lag som säger att man måste använda cykelhjälm. I Finland är det däremot obligatoriskt för alla att använda hjälm när man cyklar.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »