Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 1 september, 2010 - 11:52Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

Allt fler söker familjerådgivning

Folkhälsans familjerådgivning på Åland har svårigheter att ta emot alla familjer som söker hjälp i Mariehamn. Stadens budget för familjerådgivningen har inte ökat i takt med antalet besök, redan i juni var två tredjedelar av budgeten för familjerådgivning i Mariehamn förbrukad. Hans Wickström är enhetsledare på Folkhälsans familjerådgivning, och han menar att man trots det kommer att kunna ta emot alla som behöver hjälp men att hjälpen inte kommer att kunna vara så fördjupad som man önskar. -Stadens budget är mycket ansträngd just nu och vi kan ännu inte ge något besked om familjerådgivningen kommer få mer pengar till sin verksamhet, säger Harriet Lindeman, som är ordförande i socialnämnden i Mariehamn.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »