Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 11 oktober, 2019 - 05:51Uppdaterad: fredag, 11 oktober, 2019 - 09:23

Ålänningarnas skulder behandlas på rättshjälpsbyrån

Det blir allt vanligare i Finland att man skuldsätter sig, och även om de flesta klarar av sin ekonomi utan problem kan det hända att man behöver hjälp för att hantera sina lån och skulder.

Hittills har ett trettiotal kunder vänt sig till Ålands rättshjälpsbyrå för att få assistens med sina skulder. De vanligaste problemen är att man tar snabblån och har svårt att hantera sin ekonomi i allmänhet, och ibland att man hamnar i en ond cirkel där man tar nya lån för att betala av sina gamla, säger Lotten Koskinen, ekonomi- och skuldrådgivare.
- Ekonomin på Åland går bra och det gör att människor kan ta större lån. De flesta sköter det utmärkt, men vissa trillar utanför systemet av olika orsaker som sjukdom eller arbetslöshet. Alla vill leva så väl som möjligt, och alla har olika förutsättningar för det, men det gäller att leva efter de förutsättningar man har, säger Koskinen.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »