Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 3 oktober, 2011 - 16:48Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:20

Ålänningar dricker mer än svenskar<br>men mindre än finländare

Ålänningarna dricker mer än svenskarna men mindre än genomsnittet för Finland. Det visar en undersökning om ålänningars alkohol- och narkotikabruk och spelvanor som ÅSUB har gjort. 651 personer i åldern 18 till 69 år har svarat på undersökningen som också visar att det finns ett samband mellan nikotinbruk, alkohol och spelande. Röker eller snusar du är chansen större att du dricker och spelar mer. Socialminister Katrin Sjögren är inte särskilt förvånad över resultaten och menar att forskningen i dag ser hela beroendeproblematiken som ett forskningsfält. Det är landskapsregeringen som beställt rapporten och resultatet ska användas som underlag för att bekämpa drogproblemen på Åland. Enligt Katrin sjögren satsas det redan mycket på det förebyggande arbetet, men hon ser gärna att man arbetar mer med att stötta föräldrar att sätta gränser för sina barn när det gäller droger och alkohol.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »