Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 11 maj, 2023 - 15:50Uppdaterad: torsdag, 11 maj, 2023 - 18:11
  • Ålandstravet arrangerar tävlingar nästa vecka.

Ålandstravet riskerar tappa flera ekipage till tävlingar på grund av fullbokade färjor

Att Eckerölinjen är det enda alternativet för de som snabbt vill ta sig till Åland är ett stort bekymmer för evenemangsarrangörer. Ålandstravets verksamhetsledare Pia Eriksson säger att det stora bokningstrycket gör att Ålandstravet riskerar att tappa flera deltagande ekipage under Kristi himmelsfärdsdagens travtävlingar. 

Travtränaren och kusken Erik Lindegren från Gävle hade planerat att komma till Ålandstravet med fyra hästar och sin familj, men på grund av att han tvingas åka Eckerölinjens extrainsatta sena kvällstur väljer han att komma ensam med två hästar. 
- Färjan är framme först 02.55, så det blir väldigt lite sömn för mig och hästarna med tanke på att tävlingen startar redan på förmiddagen, säger Erik Lindegren. 

Dennis Jansson som arrangerar Rockoff säger att det är bekymmersamt att det inte finns någon trafik mellan Kapellskär och Mariehamn, men transportfrågan för festivalens artister verkar vara under kontroll. 
- Vi har haft ett möte med Eckerölinjen och bokat de platser vi behöver, säger Dennis Jansson. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »