Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 10 juni, 2013 - 16:07Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:15

Åländska röster viktiga i EU-valet

-De åländska rösterna är mycket viktiga, nästan avgörande för att vi ska få behålla det svenska mandatet i EU-parlamentet. Det säger SFP:s partisekreterare Johan Johansson inför det EU-val som står för dörren om mindre än ett år, det vill säga i maj 2014. SFP vaskar som bäst fram möjliga EU-parlamentskandidater och bland annat Christina Gestrin, Nils Torvalds och Björn Månsson har sagt att de kandiderar. I helgen deltog Harry Jansson och Johan Ehn i SFP:s partidagar i Borgå och Harry Jansson säger att han hoppas att Britt Lundberg igen ställer upp i valet i ett liknande upplägg som förra gången då de åländska rösterna gjorde så att Carl Haglund kom in i EU-parlamentet. -Men det är onödigt att gå händelserna i förväg, först får vi se hur upplägget med kandidater blir, säger Harry Jansson.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »