Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 23 augusti, 2010 - 08:03Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

Åländska poliser sjukskrivna<br>efter attack med laser

Två åländska poliser attackerades i helgen med grön laser och är nu sjukskrivna för ögonskador. Attacken skedde när de två poliserna befann sig i sin patrullbil i centrala Mariehamn strax efter midnatt natten till lördag. Laserstrålen kom från en lägenhet, och polisen har nu beslagtagit laserpekaren. Kommissarie Olof Lindqvist är förundersökningsledare, och han berättar att polisen nu ska utreda vem som riktade lasern mot poliserna. I Sverige är grön laser starkare än fem milliwatt olaglig, och man arbetar på att få det klassat som vapen. I Finland och på Åland är grön laser däremot än så länge laglig. -Men det är viktigt att folk tar till sig det att den här gröna lasern faktiskt är farlig, säger Olof Lindqvist. Man kan bland annat få mycket svåra och bestående ögonskador.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »