Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 30 juni, 2010 - 17:17Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

Åländska grönsaker kan slippa omvägar

Åländska grönsaker kan kanske framöver slippa omvägen via fastlandet innan de hamnar på åländska matbord. Det säger Tord Sarling, vd vid Ålands trädgårdshall, i en kommentar till inslaget i Ålands radio i går, om hur de flesta åländska butiker inte får köpa direkt av odlarägda ÅTH. Att Wiklöf-ägda matmarknaden Kantarellen, och ibland Mathis-hallen, får göra det, är bara under en provperiod, enligt Tord Sarling. Men policyn är att inte sälja direkt till åländska butiker och att inte konkurrera med centralaffärerna Kesko och S-linjen som är ÅTH:s stora kunder.- Visar sig provperioden lyckosam så kan vi kanske utvidga direktförsäljningen till butikerna, men det innebär också ökade kostnader, genom att vi behöver mer personal, säger Tord Sarling.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »