Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 1 april, 2011 - 08:54Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:21

Åländsk valdebatt i Stockholm

I Stockholm hölls i går en debatt mellan de åländska riksdagskandidaterna. Debatten arrangerades av Ålandskontoret i samarbete med Finlands ambassad, och samlade sju av kandidaterna och drygt 20 åhörare. I publiken fanns utöver utflyttade ålänningar också representanter för media, nordiska institutioner och svenska utrikesdepartementet. Debattledare var YLE:s Sverigekorrespondent och landskapets tidigare informationschef Bengt Östling. Riksdagskandidaterna fick svara på frågor om bland annat självständighet eller självstyre, parlamentsplats i EU, övertagande av skatter, och kärnkraften i Finland. Publiken frågade bland annat om kandidaternas åsikt om sannfinnländarnas framgångar och deras vara eller icke vara i en framtida regering. I Sverige finns 4.609 ålänningar som fortfarande är finska medborgare och därmed har rösträtt i den åländska valkretsen i årets val till Finlands riksdag.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »