Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 8 juli, 2010 - 12:06Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

Åländsk kvinna mobbad på facebook

En åländsk kvinna mobbas på det sociala nätforumet Facebook. En grupp ungdomar skriver nedsättande om en kvinna som sägs spela mycket på spelautomater. På sidan har man lagt ut bilder på kvinnan och beskriver hennes utseende och var i stan hon brukar röra sig samt spekulerar om hennes alkoholvanor. Gruppen har hela 170 medlemmar och de flesta är unga ålänningar. - Det här är nätmobbning, säger Marika Mattfolk som är expert på barns internetvanor på Rädda barnen. Mattfolk menar att nätmobbning blir allt vanligare och att det är en följd av hårdare värderingar i samhället.På polisen får man in några enstaka anmälningar om nätmobbning per år. - Men i verkligheten rör det sig troligen om mycket fler fall, säger Christoffer Ahlfors, t.f överkonstapel. Nätmobbning klassas ofta som ärekränkning och lyder inte under allmänt åtal.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »