Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 14 juni, 2011 - 11:56Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:20

Ålandsbanken rationaliserar i Sverige

15 av sammanlagt 150 anställda vid Ålandsbankens dotterbolag i Sverige får gå, bolaget läggs vilande och verksamheten i Sverige blir en filial till moderbolaget på samma sätt som verksamheten i Finland. Dessutom skall Ålandsbankens tre fondbolag, i Finland, Sverige, respektive Luxemburg, slås ihop till ett bolag. I dag presenterade bankens vd Peter Wiklöf en rad åtgärder för att få verksamheten i Sverige att gå på plus. Man lägger helt enkelt ner sitt aktiemäkleri till de stora institutionerna och behåller själva bankverksamheten och kapitalförvaltningen för entreprenörer och förmögna privatpersoner. Bankens positiva resultatprognos för det här året ändras inte i och med de aviserade rationaliseringarna.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »