• Ålandsbanken förbättrade rörelseresultatet. Arkivfoto: Cecilia Ekströmer.
Vd Peter Wiklöf intervjuas av Marika Kvarnström
Publicerad: tisdag, 13 februari, 2018 - 09:23, uppdaterad: tisdag, 13 februari, 2018 - 13:50

Ålandsbanken ökade rörelseresultatet med fyra procent

Ålandsbanken presenterade sitt bokslut för år 2017 under morgonen. Det visade att rörelseresultatet ökade med fyra procent förra året. Från 25,1 miljoner euro för år 2016 till 26,0 miljoner euro år 2017.

Men även kostnaderna ökade med nio procent när man jämför med året innan.

- Den enskilt mest positiva delen i vår volymökning kan ses i den markanta tillväxten i kundernas placeringsvolymer. Våra kostnader steg relativt kraftigt under året , vilket till stora delar var drivet av projektkostnader kopplade till lanseringen av en ny IT-plattform på kapitalmarknadssidan samt fortsatta anställningar för att utveckla vår kundaffär, säger vd Peter Wiklöf i ett pressmeddelande.

Styrelsen föreslår en dividend på 65 cent per aktie till aktieägarna. I fjol fick man 60 cent per aktie i dividend.

Fler Nyheter

Misstänkt rattfylleri i Hammarland

Under natten inträffande en trafikolycka i Hammarland, när polisen kom till platsen visade det sig att föraren blåste positivt vid alkoholtest.

Renovering av Föglö skola blir dyrare

Renoveringen och om-och tillbyggnaden av skolan på Föglö blir dyrare än beräknat och därför föreslår nu kommunstyrelsen inför fullmäktige att tilläggsanslag beviljas.

Dagsböter för fornminnesförseelse

Nina Smeds rapporterar:
30 dagsböter på sammanlagt 1260 euro blev domen för kommunpolitikern och entreprenören Tomas Blomberg för fornminnesföreseelse 2016 i Hammarland.

IFK fyller 100

Christer Björkman om firandet:
I samband med Mariehamns 158-årsjubileum igår firade även IFK att man i år som förening fyller 100 år. Detta uppmärksammades med ett tillfälle då...

Nu håller AA till i Villa Carita

Nu har föreningen Anonyma Alkoholister (AA) fått en ny möteslokal. I måndags hölls första mötet i Mariehamns församlings Villa Carita. - Det är...

”Resultatet av en enig åländsk linje”

Roger Nordlund intervjuas av Nina Smeds:
-Det här är bara en liten del av den stora revisionen, men det är en viktig pusselbit, säger Centerns lagtingsledamot Roger Nordlund som var finansminister i den förra landskapsregeringen.

"Ännu några milstolpar kvar”

Mats Perämaa intervjuas av Nina Smeds:
-Ännu finns det några milstolpar kvar tills Åland har sitt nya ekonomiska system, säger finansminister Mats Perämaa (Lib).

Ny kaj i Mariehamns hamn

Alef Jansson intervjuas av Tomas Tornefjell:
Mariehamns hamn ska bygga om Kaj 3 för att anpassa den till Viking Lines nya fartyg. Arbetet innebär bland annat att man utrustar kajen med automatisk förtöjning.

Strejkförhandlingarna fortsätter idag

Förhandlingarna mellan Sjömansunionen och rederierna fortsätter idag och beräknas hålla på åtminstone till på lördag. Det säger Jukka Ahtela vid Riksförlikningsmannens byrå.