• Bror Myllykoski tycker debatterna lockata en bred grupp. Foto: Amanda Andersson
Lantrådet Katrin Sjögren och Bror Myllykoski, Föreningen Norden, intervjuas av Amanda Andersson
Publicerad: torsdag, 14 juni, 2018 - 11:37, uppdaterad: torsdag, 14 juni, 2018 - 14:55

"Alandica Debatt lockar bred målgrupp"

Alandica Debatt är inne på sin andra och sista dag. Enligt lantrådet Katrin Sjögren har evenemanget hittills gått över förväntan.

- Det är ju ett dilemma förstås att det är på vardagar, så med publiktillströmning kan det vara lite knepigt, säger Katrin Sjögren.

Bror Myllykoski, som är verksamhetsledare för föreningen Norden på Åland, säger att vissa av debatterna har lockat en bred målgrupp. Även sådana som inte är engagerade i några föreningar eller organisationer har hittat dit. Han säger att man i framtiden också skulle kunna synas utanför Alandicas byggnad för att locka ännu fler till evenemanget.

- Dom tankarna finns redan nu att synliggöra AlandicaDebatt med till exempel olika utomhusaktiviteter, säger han.

Fler Nyheter

Näringslivet skriver till LR om Föglötunnel

Ålands näringsliv har lämnat in en skrivelse till landskapsregeringen där man önskar att upphandlingen för trafiklösningen till Föglö breddas så att man även inkluderar andra trafiklösningar än färjor, till exempel tunnelalternativet.

”Oroande trend” att hotellövernattningarna minskar

Det har gjorts färre hotellövernattningar på Åland hittills i år jämfört med 2017. Åsubs statistik visar att de 14 hotell som ingår i granskningen haft 182.970 övernattningar hittills i år, och det är en minskning med närmare fyra procent jämfört med fjolårets första nio månader.

Äldreomsorgen i Saltvik dyrare än väntat

Socialnämnden i Saltvik anhåller om 147.000 euro i tillläggsanslag eftersom kostnaderna för äldreomsorgen blivit högre än vad kommunen budgeterat för i år.

Karelen, Karelen i Åbo

Förreställningen Karelen, Karelen gästade i helgen Åbo svenska teater där de två sista föreställningarna gavs.

EU-ministrar lyssnade artigt på lantråd och kansliminister

Lantrådet Katrin Sjögren intervjuas av Nina Smeds
-De lyssnade artigt och kontstaterade att ärendet nu ligger hos riksdagen, säger lantrådet Katrin Sjögren (Lib) om morgonens möte med regeringens EU-ministrar om Ålands krav på en EU-parlamentsplats. Lantrådet och kansliminister Nina Fellman (S) träffade regeringen och det var tredje gången som Åland hördes i frågan.

Nya regler för råttgift

Benny Perokorpi intervjuas av Ann-Christine Karlsson
Nya regler har gjort det svårare att få tag på råttgift. För tillfället är det dessutom brist på giftet i hela landet på grund av att en av leverantörerna haft tekniska problem.

Fullt upp för kommunutredare, men tidtabellen håller

Marcus Henricson intervjuas av Owe Sjöblom
Kommunutredarna som tar fram ett faktabaserat underlag för den planerade kommunindelningen har kommit så långt som dom hade planerat att göra vid den här tidpunkten.

Nytt avtal med Gävleorkester

Landskapsregeringen har tecknat ett nytt tvåårigt avtal med Gävle konserthus och symfoniorkester.

Misstänkt rattfylleri utreds

En personbilsförare misstänks för rattfylleri och straffbart bruk av narkotika.