Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 8 september, 2023 - 17:11Uppdaterad: fredag, 8 september, 2023 - 17:11
  • Jörgen Pettersson och Viveka Löndahl vid ett tidigare UNESCO-möte. Pressbild.

Åland representerat när nordiska UNESCO-delegationer möttes

Den åländska UNESCO-kommissionen var på plats när de nordiska delegationer möttes i Danmark för att förbereda inför den stora generalförsamlingen i Paris senare i år. 

- Bland ämnena som diskuterades och analyserades bland de nordiska UNESCO-länderna fanns kriget i Ukraina, internationella utbildningsfrågor och jämställdhet, skriver kommissionen i ett pressmeddelande. 

Åland representerades av ordförande Jörgen Pettersson och generalsekreterare Viveka Löndahl samt medlemmarna Petra Granholm, Markus Koskinen-Hagman, Johanna Mattila och Thomas Saurén. Även Jack Hancock, som är ungdomsrepresentant i kommissionen, deltog. 
– Detta är rätt plats att vara på när det handlar om att stärka självstyrelsen och Ålands plats i världen. Vi är Fredens öar och vår uppgift är att inspirera till fredsarbete när tiderna är utmanande, säger ordförande Jörgen Pettersson.  

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »