Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 12 februari, 2018 - 06:32
  • Kökarbutiken AB UBV emitterar aktier för att få in kapital till en ny butiksbyggnad. Illustration: Kökar kommun.

Aktieemission för ny Kökarbutik

Det under bildning varande aktiebolaget Kökarbutiken startar en aktieemission för att få in pengar till en ny butik på Kökar.

På Kökar kommuns hemsida skriver vikarierande kommundirektören Johan Rothberg att man undersökt om man borde satsa i den gamla butiken eller bygga nytt, och att man kommit fram till att nybyggnad är det enda ekonomiskt försvarbara alternativet. Den nya butiken är tänkt att byggas nära gästhamnen i Karlby, väster om bageriet.
Enligt planen kan en ny butik stå klar till midsommar, men då är en målsättning att få in minst 50.000 euro i aktiekapital. Totalkostnaden beräknas till mellan 350.000 och 400.000 euro och man räknar med att kunna få 30 procent i bidrag.
Aktieemissionen pågår du fram till den 16 februari och varje aktie kostar 400 euro. Om tillräckligt mycket pengar kommer in kan byggstart ske i mars.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »