Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 19 februari, 2021 - 17:19
  • Styrelsen för ÅHS förstår att sparkrav också väntar deras förvaltning.

ÅHS bereder sig på sparkrav

Den strategiska inriktningen under 2021-2025 var en av punkterna när Ålands hälso- och sjukvård (ÅHS) i dag höll styrelsemöte.

- Vi tar sikte på att kunna bedriva ett utvecklingsarbete och att ha en bra vård, samtidigt som vi klarar de kommande kraven på minskade kostnader, säger styrelsens ordförande Wille Valve (MSÅ).

Enligt honom råder det ingen tvekan om att även ÅHS kommer att få sparkrav, men det är ännu oklart hur stora de blir och när de införs.

- Men det är något vi måste ta höjd för och det gjorde vi under dagens möte, säger Wille Valve.

En annan stor utmaning för ÅHS är att rektytera en ny chefläkare efter Olli-Pekka Lehtonen som lämnar sin tjänst under våren.

- Den frågan togs inte upp på annat sätt än att vi beslutade att Roger Nordlund (C) tar över som rektyteringsgruppens vice ordförande efter Roger Höglund (C), säger Wille Valve.

 

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »