Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 27 april, 2011 - 15:06Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:21

Affärsideér kring champagnen flödar

Champagneyra på Föglö, picknickkorgar med champagne och lagring på havsbotten. Det är några av de idéer som diskuterades under Ålands näringslivs seminarium i dag om hur man kan tjäna pengar på champagnefyndet. I början av juni säljs två av de flaskor som hittades i ett skeppsvrak utanför Föglö, och tanken är att det i anslutning till auktionen ordnas en champagnevecka med olika aktiviteter. PAF:s vd Anders Ingves ser många goda affärsmöjligheter, och under dagens seminarium föreslog han souvenirer och picknickkorgar med champagne och tilltugg. Ålands Landsbygdscentrums Lena Brenner talade om möjligheterna att ordna en champagnevecka inspirerad av skördemarknaden. -Det behövs en tydlig inramning som stöd till de medverkande företagarna, och skördemarknadens koncept kan vara en bra utgångspunkt för planeringsarbete, säger Lena Brenner.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »