Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 31 oktober, 2017 - 08:09Uppdaterad: tisdag, 31 oktober, 2017 - 11:35
  • Brage Eklund, Ålands framtid och Veronica Thörnroos, centern. Arkivfoton.

ÅF och C: LR sparar på fel ställen

Var är besparingarna i landskapsregeringens egen verksamhet? Det undrar oppositionspolitikerna Veronica Thörnroos, centern och Brage Eklund, Ålands framtid med anledning av budgetförlaget som presenterades i går.

- Det hade varit klädsamt om landskapsregeringen hade kunnat påvisa någon form av inbesparing i den egna verksamheten i stället för att som nu ta det från kommunernas äldre- och dagisvård och 900.000 från ÅHS, säger Veronica Thörnroos.

Brage Eklund är orolig för att ett banklån blir oundvikligt om landskapsregeringen inte lyckas bromsa de stigande verksamhetskostnaderna.

- Det oroar mig att likviditeten minskas med i princip hälften, säger han.

Ger beröm också

Förslag som oppositionspolitikerna gillar är bland annat en elfärja till Föglölinjen, att polisen föreslås få tre nya tjänster samt satsningarna på digitaliseringsarbete, miljö och vatten.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »