Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 1 juli, 2022 - 14:06Uppdaterad: fredag, 1 juli, 2022 - 16:09

Åda får ny ordförande

Andreas Perjus, VD för Optinova Group, har utsetts till Ådas nya ordförande. Det beslutades under Ådas bolagsstämma igår, torsdag.

Andreas Perjus efterträder Johan Rothberg på ordförandeposten. Valet av ny ordförande är enligt Ådas VD Katarina Donning ett rutinärende, efter att valberedningen på förra årets stämma fick i uppdrag att se över styrelsens sammansättning.

Bolagets resultat landade på drygt 164.000 euro plus.

- Det är ett okej resultat som ska återinvesteras i våra kunder, genom till exempel upphandlingar som vi kan göra på egen maskin, säger Katarina Donning.

Under bolagsstämman antogs även ett förslag till ny bolagsordning, vilket enligt Katarina Donning var på tiden.

- Bolaget har funnits i många år och det fanns saker som behövde städas. Det var en genomgång av bolagsordningen i sin helhet för att modernisera och strukturera upp den, säger Katarina Donning.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »