Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 8 maj, 2017 - 10:36Uppdaterad: måndag, 8 maj, 2017 - 14:05
  • Ömsens fjolårsresultat blev lägre än 2015 men vinsten är ändå 3,8 miljoner euro. Arkivfoto: Malin Lundberg.
  • Ulf Toivonen är ekonomidirektör på Ömsen. Foto: Owe Sjöblom.

3,8 miljoner i vinst för Ömsen

Ålands Ömsesidiga Försäkringsbolag, Ömsen, redovisade ett resultat på knappa 3,8 miljoner euro i vinst för 2016. Det är en rejäl sänkning av resultatet från året innan som var 9,5 miljoner euro.

Förklaringen till att resultatet var så högt 2015 beror på att placeringsverksamheten då uppvisade ett rekordresultat.
Under förra året var ungefär 20.000 ålänningar kunder hos Ömsen och antalet Hemömskunder fortsatte att öka. Försäkringsbolaget premierade sina kunder genom att ge rabatt på hemförsäkringen och så görs även under det här året. Dessutom satsades 1,3 miljoner euro på skadeförebyggande åtgärder genom installation av trygghetspaket i kunders hem.
I början av det här året beslöts att utreda förutsättningarna för att bygga bostäder vid Lotsberget och planerna fortskrider. Enligt Ömsen är intresset för bostadsprojektet stort och många vill ställa sig i kö för en bostad.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »