Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 1 september, 2010 - 12:40Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

120.000 för att bygga om Skarven

120.000 euro; så mycket skulle det kosta att bygga om m/s Skarven så att fartyget också skulle kunna köra farliga transporter som bränsle. Det har trafikavdelningen kommit fram till i samarbete med Trafiksäkerhetsverket. -Vi måste byta armaturer och elsystem på bildäck så att det blir gastätt., säger trafikavdelningens vikarierande chef Ian Bergström. Däremot behöver man inte öka ventilationen på bildäck, det kan åtgärdas genom att man håller både för- och akterporten öppen vid lastning och lossning. I morgon ska landskapsregeringen ta ställning till om den här ombyggnaden ska göras i samband med att m/s Skarven dockas i mitten av månaden. -På sikt borde det göras, men det är kanske lite dyrt just nu, säger Ian Bergström.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »