Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 29 november, 2017 - 10:12Uppdaterad: onsdag, 29 november, 2017 - 14:26
  • Olof Lindqvist tror att många tycker att tröskeln är hög för att anmäla sexuella trakasserier och övergrepp. Arkivfoto: Nina Smeds.

10-15 anmäler sexbrott varje år

10-15 anmälningar gällande sexuella trakasserier och övergrepp görs till den åländska polisen varje år.

Det säger kriminalkommissarie Olof Lindqvist som gästade Gomorron i morse med anledning av att finlandssvenska och åländska kvinnor som ett led i kampanjen metoo berättar om sexuella övergrepp och trakasserier de utsatts för under hashtaggen dammenbrister.

- Jag tror att tröskeln att anmäla är ganska stor eftersom det är en traumatisk händelse och den kommer tas upp flera gånger under bland annat förundersökningen och rättegången, säger Olof Lindqvist.

Han uppmanar alla som utsätts att göra en polisanmälan. Anmälningsmottagningen har öppet måndag till fredag mellan klockan 9-16 och då man kan antingen komma till polishuset eller ringa 527117. Övriga tider kan man ringa alarmcentralen på telefonnummer 19000 eller kontakta polisen via hemsidan polis.ax.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »