Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 25 april, 2017 - 06:25

Pommern- och hamnpengar i stadsfullmäktige

Mera pengar för Pommern och lån till stadens hamnbolag finns på agendan när stadsfullmäktige sammanträder i kväll. Förverkligandet av den omdiskuterade torrdockan för Pommern beräknas bli dyrare än väntat och därför föreslås att budgetramen utökas med 250.000 euro till drygt två miljoner.

Stadens dotterbolag, Mariehamns hamn Ab, föreslås få ett lån på tre miljoner euro. Stadsfullmäktige har tidigare godkänt en borgen för 80 procent av ett motsvarande lån men det beslutet ledde till besvär som ännu inte avgjorts i förvaltningsdomstolen. I stället föreslås nu alltså ett direkt lån till hamnbolaget som sedan tidigare har en skuld på drygt 20 miljoner till staden.

Andra ärenden på stadsfullmäktiges lista är befrielse från uppdraget för en av stadens revisorer samt bokslutet för 2016.

Sammanträdet börjar klockan 19 och sänds direkt på tv över Ålandskanalen.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »