Publicerad: lördag, 26 oktober, 2024 - 18:37
  • Vilma rajalin framför målet och Anna Andersson(nr 7). Foto Owe Sjöblom
  • FBC Ålands herrar åkte på en rejäl förlust. Foto: Owe Sjöblom

Säsongen första seger för innebandydamerna och förlust för herrarna

Det blev säsongens första för både damerna och herrarna i FBC Åland med sött för damlaget medan det var surt för herrarna.

I innebandyns division 3 tog damerna säsongen första seger när de vann över Rasbo IK U med klara 6-1 i Vikingahallen. Vilma Rajalin inledde målskyttet och Erica Öström ökade på till 2-0 i den första perioden. I den andra perioden gjorde i tur och ordning Charlotta Bäcksbacka, Lisa Westerlund och Mikaela Lindholm mål.

I den tredje perioden reducerade Rasbo U innan Alexandra Lindén fastställde slutresultatet i slutsekunderna.

Damerna ligger på tredje plast med fyra poäng efter tre matcher.

Herrarna åkte på en riktig stjärnsmäll i division 4 när gästande IS Saga U vann med hela 14-2. Robin Sjöblom reducerade till 1-2 i den första perioden och Anthon Grönqvist till 2-3 i början av den andra, men annars var det IS Saga U som dominerade tillställningen totalt.

Det här var herrarna första förlust för säsongen efter en seger och två oavgjorda matcher. Det betyder att FBC Åland har fem poäng och ligger på nionde plats i tabellen.