Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: söndag, 27 oktober, 2024 - 20:01Uppdaterad: söndag, 27 oktober, 2024 - 20:01
  • Linfärjeförare har utsatts för hotfulla situationer som tros bero på missnöjet mot nya tidtabeller. Arkivfoto: Axel Eriksson.

Linfärjeförare har hotats efter missnöje mot tidtabeller – “Oacceptabelt”

Linfärjeförare har utsatts för hotfullt och olämpligt beteende av passagerare. Det uppger flera personer som Ålands Radio talat med och bekräftas också av infrastrukturavdelningens avdelningschef Fredrik Pettersson.  

En förare har vid ett tillfälle känt sig tvingad av en passagerare att köra färjan utanför tidtabellen.  

– Det har jag hanterat personligen. Det har vi agerat på och agerat ut, säger Fredrik Pettersson.  

Vid ett annat tillfälle ska en person medvetet släppt ut grus på en linfärja. Fredrik Pettersson känner inte till fallet, däremot uppger infrastrukturavdelningens upphandlare Anders Nilsson att han hört om händelsen men hänvisar till färjeentreprenören som inte vill ge några kommentarer.   

Enligt flera personer beror det olämpliga beteendet på ett missnöje mot försämringar och införandet av tidtabellerna för linfärjorna. Fredrik Pettersson säger att det är oacceptabelt att det går ut över förarna.  

– Rikta det mot politikerna, det är inte tjänstemännen som ska stå till svars för detta, säger han.  

Det är endast ett fåtal fall av olämpligt beteende som kommit till Fredrik Petterssons kännedom, men han säger att landskapsregeringen har vidtagit åtgärder för att trygga förarnas arbetsmiljö. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »