Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 8 oktober, 2024 - 06:41Uppdaterad: tisdag, 8 oktober, 2024 - 07:45
  • Jessy Eckerman, Nina Fellman och Henrik Löthman träffade bland annat riksdagsledamot Johan Kvarnström, längst till vänster. Foto: Privat.

S och SDP ska utveckla samarbetet

Ålands socialdemokrater och SDP har kommit överens om att samarbeta i större utsträckning i ett antal frågor som rör Åland, det kom man överens om i slutet av förra veckan. 

Det var när de åländska socialdemokraterna besökte Helsingfors som man träffade SDP:s partiledning och kom då fram till att samarbetet ska utvecklas. 

SDP har utsett Juha Beurling-Pomoell till särskild kontaktperson för Ålandsfrågor. Tillsammans ska partierna utforma SDP:s Ålandspolitik, både frågor av åländskt intresse, såsom åtgärder till stöd för svenskan i Finland och frågor där både Åland och Finland har gemensam nytta, som till exempel frågan om Fingrid och anslutningar för havsbaserad vindkraft.    

– Vi har märkt att pandemin inneburit ett avbräck i många relationer och rutiner, och nätverk och kontakter är alltid en färskvara. Därför är vi glada för dessa nya möjligheter, säger Nina Fellman, gruppledare för lagtingsgruppen i ett pressmeddelande.  

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »