Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 8 oktober, 2024 - 06:08
  • Nu är Fifax igång med leverans av fisk igen. Arkivbild.

Efter paus på två år – nu levereras fisk från Fifax igen

I går måndag kunde den åländska landbaserade odlaren av regnbågslax, Fifax, åter inleda den kommersiella leveransen av fisk efter en paus på två år. 

Enligt vd Samppa Ruohtula var det en påtagligt positiv och festlig stämning på plats på fiskodlingen, fast de första i personalen kom på jobb klockan tre för att förbereda. Vid klockan fem på morgonen var hela teamet på plats i penseriet och kunde påbörja det verkliga arbetet.  

Fifax kommersiella leveranser har varit pausade i över två år till följd av att IHN-virussmitta hittades på anläggningen. Fiskodlingsverksamheten inleddes på nytt i mars 2023 då det första partiet rom kunde tas in till kläckeriet i Eckerö. 

I fortsättningen kommer fiskleveranserna från Eckerö till kunderna att fortsätta varje vecka, och leveransvolymerna ökas gradvis mot den produktionsvolym som motsvarar full kapacitet säger Samppa Ruohtula. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »