Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 26 september, 2024 - 16:25Uppdaterad: torsdag, 26 september, 2024 - 16:30
  • Torsdagsgästen
    Peter Lång FOTO: Amira Boughdiri

Dubbel uppmärksamhet för Peter Lång – Film om Ukraina och musikprisnominering

Peter Lång är kompositör och uppvuxen på Åland. Han är nominerad som Ålands bidrag till Nordiska rådets musikpris och jobbar på en dokumentärfilm om ålänningarnas frivilliga insatser för Ukraina.

Ett pågående projekt som kombinera personliga berättelser med konstnärliga tolkningar genom konst, poesi och musik för att belysa de frivilligas engagemang. 

Att jobba som kompositör är i dag nästan omöjligt på grund av AI, säger Lång. Trots det, har han nominerats till Nordiska rådets musikpris 2024 för sitt verk "Luft", som utforskar gränslandet mellan teknik, vetenskap och musik.  

– Jag höll på att missa mailet. När jag hittade det var det två veckor kvar att lämna in inspelning och jag hade ingen inspelning. Jag är glad över att vi fick ändan ur vagnen och sätta igång med inspelningen snabbt, säger Lång.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »