Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 20 september, 2024 - 05:53Uppdaterad: fredag, 20 september, 2024 - 11:05
  • Så här såg dörren ut vid Rundbergs efter inbrottet 2022. Arkivfoto: Owe Sjöblom.

Inbrott på mack togs upp i tingsrätten 

Åklagaren yrkar på ovillkorligt fängelsestraff för den man som i oktober 2022 bröt sig in i Rundbergs bil och services affärslokal i Mariehamn.

Mannen hade krossat ett fönster i en dörr för att ta sig in och stjäla energidryck, cigaretter och godis till ett värde av cirka 30 euro. Vid samma tillfälle försökte mannen göra inbrott på Första apoteket på Torggatan genom att krossa ett fönster, men där lyckades han inte komma in. Enligt stämningsansökan har svaranden medgett både stöld och försök till stöld. 

Åklagaren tycker att ovillkorligt fängelse är ett rättvist straff och att tingsrätten bör beakta att mannen har en tidigare brottslighet i bagaget och använda det som skärpningsgrund när straffet ska fastställas. Eftersom mannen tidigare suttit inne men frigetts villkorligt i december 2021, och begått de nu aktuella brotten under sin prövotid, yrkar åklagaren att domstolen helt eller delvis verkställer reststraffet som är 436 dagar.  

Dom ges den 3 oktober. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »