Publicerad: lördag, 8 april, 2017 - 18:31Uppdaterad: lördag, 8 april, 2017 - 18:59
  • Brian Span noterade 1+3 och var bäst i premiären. Foto: Owe Sjöblom

IFK vände och vann

Efter en mardrömsstart kunde IFK Mariehamn vinna premiären i Tipsligan mot nykomlingen JJK med hela 5-2 och stor hjälte blev Brian Span som gjorde ett mål och passade till tre.

Men det var alltså gästerna som började bäst. Redan efter åtta minuter stod det 0-2 på tavlan efter att IFK inledde mycket darrigt i försvaret. Toni Tahvanainen gjorde det första målet efter fyra minuter och lika många minuter senare utökade Tomi Petrescu för JJK. Efter en halv timme började IFK:s spel att fungera lite bättre och på övertid i den första halvleken kom reduceringen när Brian Span knorrade in bollen i bortre gaveln. I början av den andra halvleken kvitterade Aleksei Kangaskolkka och i minut 63 gav Robbin Sellin hemmalaget ledningen. Med 20 minuter kvar av matchen styrde Kristian Kojola in bollen efter att Span nickat en hörna och på stopptid fastställde Lucky Mkosoana slutresultatet.