Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 26 augusti, 2024 - 16:13Uppdaterad: måndag, 26 augusti, 2024 - 17:18
  • Tomas Lindqvist. Foto: Rasmus Karlsson

Tomas Lindqvist om Axferries: “Nu slipper vi dragkamperna som inte slutat väl”

Efter en hektisk sommar med övertagande av Nordic Jetlines linjer i skärgårdstrafiken då bolaget gick i konkurs välkomnar nu Ansgars vd Tomas Lindqvist initiativet till det nya rederiet Axferries som ska verka i Ansgars ramar. 

– Det blir två starka ägare, alltihop i en grupp. Man slipper dragkamperna som varit tidigare som inte slutat väl i slutändan, säger Tomas Lindqvist. 
Planen är att han själv blir kvar i det nya bolaget och arbetar mera tekniskt men att någon annan rekryteras till rollen som vd. 

När Lindqvist ser tillbaka på sommaren är det med en förundran över att Ansgar klarade av att upprätthålla trafiken då Nordic Jetline gick i konkurs.  
– När konkursen smällde i ansiktet var vi två personer på kontoret som blev 70 till 80 personer på ett bräde. Det var en otrolig ovisshet och telefonen skrek, vi kunde inte svara på frågor. Det blev en stor brandsläckning och ett totalt kaos. Nu är det mera ett organiserat kaos, säger Lindqvist.  

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »