Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 15 augusti, 2024 - 13:39Uppdaterad: torsdag, 15 augusti, 2024 - 14:05

Förvaltningsdomstolen: Discgolfbanan i Badhusparken får inte byggas ut 

Förvaltningsdomstolen upphäver Mariehamns stads beslut från 2020 att tillåta en utbyggnad av discgolfbanan i Badhusparken. 

Beslutet att utvidga banan från 9 till 18 hål fattades av stadens infrastrukturnämnd i slutet av juni 2020. Dåvarande stadsarkitekt Sirkka Wegelius besvärade sig till Ålands förvaltningsdomstol och menade att infrastrukturnämnden med godkännandet överskridit sina befogenheter och att utvidgningen av banan strider mot stadens delgeneralplan för Badhusparken.  

Flertalet andra personer inkom också med yrkanden om infrastrukturnämndens beslut, bland annat socialdemokraten Barbro Sundback som då var invald i Mariehamns stadsfullmäktige.  

Förvaltningsdomstolen ger i domen Sirkka Wegelius rätt och menar att den planerade utvidgningen av discgolfbanan strider mot de rådande detaljplanerna för området och att infrastrukturnämnden med beslutet om utvidgning överskridit sina befogenheter. Nya Åland var först med nyheten.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »