Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 29 juli, 2024 - 05:47Uppdaterad: fredag, 2 augusti, 2024 - 11:53
  • Emil Solax bar den åländska flaggan under invigningen av junior-VM i Tulsa. Pressbild.
  • Emil Solax är nyss hemkommen från junior-VM i discgolf. Foto: Elias Svensson.

Åländska juniorer grävde guld i USA under discgolf-VM

För lite mer än en vecka sedan avslutades junior-VM i discgolf i Tulsa, Oklaholma, USA. I tävlingen representerades Åland av juniorerna Emil Solax och Harry Beeks

– Det var en riktigt häftig upplevelse. Junior-VM hade i stort sett inte kunnat vara bättre. Det var roligt att träffa massor med människor på en helt annan kontinent som älskar samma sak som jag gör, säger Emil. 

Harry Beeks spelade i klassen för 12-åringar och lyckades klara cutten och placera sig bland de fyrtio procent bästa. Men det blev inte några medaljer den här gången för någon av killarna – men de är en erfarenhet rikare och redo för nya utmaningar. 

– Rent resultatmässigt gick det inte så bra, det brast lite i puttarna. Men man ska alltid ta förluster som en lärdom. Det är svårt att vinna utan att förlora någon gång – jag kommer växa av den här erfarenheten, säger Emil. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »