Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 13 mars, 2017 - 15:13
  • Mikael Lindholm, centern, vill veta kostnader och kosekvenser av tidtabell. Foto: Tomas Tornefjell
  • Infrastrukturminister Mika Nordberg, moderat, vill ha ett försök med tidtabell för Töftöfärjan. Foto: Tomas Tornefjell.

Försök med tidtabell för Töftöfärjan

Ett tre månader långt försök med tidtabell för Töftöfärjan. Det vill infrastrukturminister Mika Nordberg, moderat, införa redan i sommar.

- Tanken är att snart tillsätta en arbetsgrupp för att komma med ett förslag till upplägg. Vi vill ta det här på prov under en period med både hög- och lågsäsong, säger Mika Nordberg till Ålands Radio.

Ett tänkt upplägg är fasta turer varje kvart eller varje halvtimme. Fördelen enligt ministern är att man vet när färjan går och kan anpassa sin avfärd efter det, att fler bilar samlas på varje tur och att miljön sparas. Dessutom kan kortare service lägga in utan att ha dubbelt manskap på plats. När ett förlag om tidtabell lades fram vid ett kommunbesök på Vårdö för en månad sedan möttes det av protester, och nu har också Vårdös lagtingsledamot Mikael Lindholm, centern, ställt en skriftlig fråga i lagtinget.

- Vilka inbesparingar räknar landskapet med att uppnå och hur har konsekvenserna för brukarna analyserats, är Mikael Lindholms fråga.

Svar kommer i lagtinget inom tio dagar.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »