Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 30 januari, 2024 - 16:15Uppdaterad: tisdag, 30 januari, 2024 - 17:10
  • Lotta Berner-Sjölund, vd Visit Åland. Foto: Tomas Tornefjell

Inresandet minskade under 2023 – Visit Åland efterlyser tydligare inresestatistik

Att inresandet till Åland minskade med sex procent under 2023 jämfört med 2022 beror främst på färre kryssningsresenärer och att avsaknaden av Rosella hade en negativ inverkan på antalet inresande som steg iland. Den bedömningen gör Visit Ålands vd Lotta Berner-Sjölund efter att ha tagit del av den senaste statistiken från Ålands statistik- och utredningsbyrå, Åsub.

Berner-Sjölund anser att det är svårt att dra några direkta slutsatser av statistiken, eftersom den omfattar samtliga inresande till Åland, oavsett om de stiger iland eller inte. Visit Åland hoppas att Åland ska få en mer utvecklad inresestatistik där man skiljer på turister som stiger iland, de som kryssar och på lokalbefolkningen.  

-Åsub har varit i kontakt med rederierna och försöker att utveckla statistiken, men det krävs att alla rederier är beredda att bistå med den information som krävs för detta, säger Lotta Berner-Sjölund. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »