Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 27 december, 2023 - 06:12Uppdaterad: onsdag, 27 december, 2023 - 07:06
  • Genrebild.
  • Markus Malmberg, Mäklarhuset. Foto: Tomas Tornefjell
  • Tomas Lyyski, Lyyskis fastigheter. Foto: Tomas Tornefjell

Viss ökning av bostadsaffärer bland förstagångsköpare

Fastighetsmäklarna ser en viss ökning av antalet bostadsaffärer bland förstagångsköpare under årets sista månader.

Markus Fellman som är fastighetsmäklare vid Ålands fastighetskonsult Ab säger att flertalet förstagångsköpare valt att slå till före nyår för att slippa betala överlåtelseskatt. 
-Normalt sett är det väldigt lugnt mellan 10 december och årsskiftet, men i år skriver vi mellan 10 och 15 köpebrev fler än under samma tid i fjol, säger Markus Fellman.  

Tomas Lyyski som är fastighetsmäklare och vd vid Lyyski fastigheter säger att man har sålt lite fler bostäder under årets sista månader jämfört med motsvarande period i fjol. Det är också fler objekt i omlopp jämfört med motsvarande period i fjol. 

– Vi har haft ett ökat antal förstagångsköpare som har visat intresse för våra objekt och det har också lett lite fler överlåtelser inför årsskiftet än tidigare år, säger Markus Malmberg som är fastighetsmäklare vid Mäklarhuset på Åland. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »