Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 22 december, 2023 - 15:26Uppdaterad: fredag, 22 december, 2023 - 16:52

Bedrägerier kan bli ett av julens vanligaste brott

Våld i nära relationer är generellt det vanligaste brottet som Annina Pelli på brottsofferjouren stöter på under julhelgen, men i år tror hon att bedrägerier kommer att toppa de ärenden som når fram. 

- Det har blivit väldigt vanligt med bedrägerier. Ofta blir folk lurade då förövarna utger sig för att vara banken, jag tror att sådana samtal kommer att toppa i år, säger Pelli.   

Vidare säger Pelli att det är vanligare att personer ringer först några dagar efter julen eftersom det kan vara svårt att kontakta brottsofferjouren när man är i ett sällskap.  

Enligt henne är det viktigt att man tar kontakt med någon i sin omgivning, och ifall man har svårt att ringa brottsofferjouren så kan man försöka be om hjälp av en bekant, förälder eller granne. 
 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »