Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 15 december, 2023 - 16:51Uppdaterad: fredag, 15 december, 2023 - 17:13

KST ska spara 300 000 nästa år – sedan väntar budgethöjningar

Kommunernas Socialtjänst, KST, ska spara 300 000 euro under 2024 och under 2025 och 2026 höjs budgeten med fyra procent per år. Det beslöts på fredagens förbundsstämma.

Beslutet är också enligt förbundsstyrelsens förslag.  

– Det blev omröstning, men det var en mycket stor majoritet. Röstetalet var 56 för styrelsens förslag och elva för ett annat, säger styrelseordförande Runar Karlsson.  

Förslaget som inte röstades igenom var med lika stor budgetökning, men med större inbesparing för 2024. Fredagens stämma var en extrastämma, efter att styrelsen återremitterat ett sparförslag på mellan en halv och en miljon euro från den ordinarie stämman i oktober. 

Runar Karlsson säger att det finns utmaningar för KST, men att ökningen av budgeten bland annat medför att man i framtiden kan bygga fler boendeplatser.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »