Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 14 december, 2023 - 11:21Uppdaterad: torsdag, 14 december, 2023 - 12:45

Stadens fastigheter ska använda mindre energi

Genom ett investeringsanslag med början 2024, öronmärkt för energieffektivisering, accelererar Mariehamns stad det påbörjade arbetet med att minska energianvändningen i sina fastigheter. Det här berättar stadens fastighetschef David Janson.  

Energianvändningen ses över inom sju olika delområden. Bland annat inom ventilation och värmesystem, områdesbelysning och inomhusbelysning. Som en del av planerna ska solcellspaneler implementeras där det är möjligt. 

Man tittar även på rumsstyrning där inomhusluften kan läsas av och justeras rumsvis.  
– Det här är ett stort arbete där komforten kan öka för exempelvis våra hyresgäster samtidigt som man får ner energiförbrukningen. Vi vill testa det här och se om det går att genomföra då vi tror att det är så som framtidens fastighetsförvaltning ser ut, säger David Janson.  
 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »