Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 13 december, 2023 - 12:48

Nu finns alla skattekort i Minskatt

Skattekorten för alla personer för 2024 finns nu i MinSkatt. De som ännu får skattepost på papper får sitt skattekort per post före trettondagen. Det här meddelar Skatteförvaltningen i ett pressmeddelande. 

Skatteprocenten för nästa år baserar sig på inkomsterna och avdragen för 2022. Om kunden under 2023 har gjort ett nytt skattekort används uppgifterna på det som grund för skattekortet för 2024.   

– Vi uppskattar inkomstgränsen på skattekortet enligt de tidigare inkomsterna. Alltså om till exempel arbetssituationen har ändrats, måste inkomstgränsen sannolikt också ändras, säger metodchef Päivi Ylitalo från Skatteförvaltningen.  Skattekortet överförs direkt från Skatteförvaltningens system till en del arbetsgivare men det är arbetsgivaren som ansvarar för att meddela arbetstagarna om kutymen på den egna arbetsplatsen. Skattekorten överförs automatiskt till FPA och pensionsbolagen. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »