Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 12 oktober, 2023 - 16:46Uppdaterad: torsdag, 12 oktober, 2023 - 16:53

Kommissionen svarar Torvalds om fiskekvoterna

EU-kommissionens förslag på fiskekvoter bygger på vetenskapliga utlåtanden och tillämpliga rättsliga bestämmelser. Det skriver EU:s miljökommissionär Virginijus Sinkevičius i ett svar på EU-parlamentarikern Nils Torvalds (SFP) skriftliga fråga.   

Det var i slutet av augusti som Torvalds skickade en fråga till kommissionen där han ville veta på vilket sätt det småskaliga kustfisket har beaktats under beslutsprocessen, hur kommissionen ska säkerställa att det småskaliga kustfisket samt fritidsfisket kan fortsätta och om kommissionen övervägt undantag för det småskaliga fisket. Gällande det sistnämnda svarar Sinkevičius att kommissionen inte kan föregripa sina framtida förslag.   

Kommissionens förslag skulle innebära ett totalstopp för lax- och strömmingsfiske från och med nästa år, något som både Finland och Åland har motsatt sig. Det är ministerrådet som fattar det slutgiltiga beslutet senare i oktober.   

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »