Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 5 oktober, 2023 - 14:23Uppdaterad: torsdag, 5 oktober, 2023 - 15:27
  • Jon Fosse går att låna på Åland. Montage: Ålands Radio; Foto: Tom A. Kolstad / Det Norske Samlaget-Felicia Bredenberg

Nobelpristagaren Fosse går att låna på Åland 

Årets Nobelpristagare i litteratur tillfaller norrmannen Jon Fosse. Det tillkännagav Svenska Akademiens ständiga sekreterare Mats Malm på Börshuset i Stockholm på torsdagseftermiddagen.   

Jon Fosse är främst känd som dramatiker men har också publicerat essäer, romaner, poesi och barnböcker. Fosse får priset för ”för sin nyskapande dramatik och prosa som ger röst åt det osägbara”. 

För ålänningar som önskar fördjupa sig i författarskapet tillhandahåller de åländska biblioteken 10 titlar, både pjässamlingar och andra böcker. Det visar en sökning på bibliotekens gemensamma databas. Till exempel går det att låna ett exemplar av Fosses nyaste storprojekt, den så kallade Septologin, där den andra delen ”Jag är en annan” utkom på svenska så sent som 2022. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »