Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 2 oktober, 2023 - 16:20Uppdaterad: måndag, 2 oktober, 2023 - 16:20

Fler besökare men något mindre omsättning för Skördefesten

Årets skördefest hade fler antal besökare i år jämfört med förra året men omsättningen sjönk något. 
- Trots en något lägre omsättning så är vi väldigt nöjda med årets evenemang, skriver Skördefestens vänner i ett pressmeddelande. 

Evenemanget lockade cirka 15 900 besökare jämfört med 15 200 förra året och i genomsnitt besöktes åtta olika deltagare. 
- Vi hade omkring 35 bussar med inresande som besökte årets evenemang. Majoriteten av besökarna kommer från Finland och Sverige. Men våra stamgäster från Estland var minst lika glada att besöka oss även i år. Även islänningarna hittade till Åland i år, skriver föreningen. 

Försäljningssiffrorna visar på en total omsättning på 942 000 euro jämfört med 999 000 euro förra året. En minskning med 5,7 procent. 
- Trots en lägre totalomsättning så har majoriteten varit nöjda med försäljningen vilket visar på att produkt- och tjänsteutbudet som försäljarna erbjudit faller besökarna i smaken, skriver föreningen.  

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »