Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 26 september, 2023 - 11:10Uppdaterad: tisdag, 26 september, 2023 - 13:04
  • Staden och KST ska ha fortsatt dialog om långtidspatient. Arkivbild.

Staden vill ha fortsatt dialog med KST om långtidspatient

Stadsstyrelsen vill ha fortsatt dialog med Kommunernas socialtjänst om vem som ska betala för en klient som varit intagen på sjukhuset nästan ett år efter utskrivning. 

Frågan gäller vilken organisation som är ansvarig att stå för kostnaderna för en klient som trots utskrivning från Ålands hälso-och sjukvård, ÅHS, fortsatte vara inlagd hos ÅHS för vård under nästan ett års tid. Klienten flyttades senare till ett vårdhem. 

Mariehamns stad menar att KST bör stå för fakturan från ÅHS på drygt 400.000 euro, men den har inte blivit betald till staden trots flera påminnelser. Staden och KST har diskuterat ärendet utan att komma fram till en lösning som båda kan acceptera. 

Inför stadsstyrelsen föreslog stadsdirektör Arne Selander att en stämningsansökan lämnas in till domstolen för att få KST att betala fakturan. Stadsstyrelsen bordlade ärendet på sitt senaste möte med hälsningen att det ska föras en fortsatt dialog med KST för att hitta en lösning. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »