Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 30 augusti, 2023 - 14:06Uppdaterad: onsdag, 30 augusti, 2023 - 14:37

Besvär mot nya terminalen i Långnäs bemöts

Byggnadsnämnden i Lemland och Lumparland försvarar sitt beslut att bevilja bygglov för den nya terminalen i Långnäs i ett bemötande till Ålands förvaltningsdomstol.  

Det var i mitten av juni som Ben Lundqvist, vd för Lundqvist Rederierna och tidigare styrelseordförande för Viking Line, lämnade in ett besvär angående bygget av en ny terminal i Långnäs. Ben Lundqvist skrev bland annat i besväret att bygglovet är i strid med aktuell detaljplan och anser därför att det ska förkastas.  

Nämnden skriver i sitt bemötande att bygglovet kunde beviljas eftersom avvikelserna är förenliga med detaljplanens syften och att det föreligger särskilda skäl att medge avvikelse. Till exempel nämnde nämnden att passagerarterminalen passar in i kommunens visioner om området användning och utveckling.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »