Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 23 augusti, 2023 - 17:02Uppdaterad: onsdag, 23 augusti, 2023 - 17:02
  • ÅHS styrelseordförande Wille Valve.

Styrelse ser allvarligt på Tehys skrivelse – “Rekrytering är prio ett”

Ålands hälso- och sjukvårds styrelseordförande Wille Valve (MSÅ) ser allvarligt på Tehys skrivelse, speciellt delen om att personalen inte vågar lyfta fram missförhållanden. 

- Lyhördhet måste finnas och är det något vi i styrelsen jobbar för är det uttryckligen att man ska våga säga sin åsikt och att den ska gå fram, det är något vi diskuterat i styrelsen. 

Prio ett för styrelsen nu är enligt Valve rekrytering och personaltrivsel. Personalchefstjänsten är redan omgjord till en HR-tjänst, med syfte att skapa större trivsel för att både kunna behålla befintlig personal och rekrytera ny.  

Just nu beskriver Valve ett rekryteringsläge där flera nyckelpositioner är tillsatta och också i följande skikt ser bra ut. Han påminner ändå om att Åland kommer att ha en ansträngd ekonomi under de kommande åren och att mer resurser inte är att förvänta. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »