Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 7 augusti, 2023 - 07:48Uppdaterad: måndag, 7 augusti, 2023 - 09:13

Ordningsstörningar till följd av fylleri sysselsatte polisen

Ordningsstörningar och fester sysselsatte polisen under helgen.

Tre personer greps i Mariehamn under natten mellan fredag och lördag för att på olika sätt ha stört ordningen. En person greps efter att ha stört ordningen och gjort motstånd mot ordningsvakter i Mariehamn. En annan person greps efter att ha urinerat vid en uteservering och var kraftigt berusad. En tredje person greps efter att ha stört ordningen och varit våldsam mot andra personer i samband med krogstängning. 

Samma natt inkom även en anmälan om ungdomsfest i Mariehamn där man kunde konstatera att personer både under och över 18 år befann sig och alkohol hade förekommit. Kontakt togs med föräldrar och en barnskyddsanmälan upprättades.

Under lördag till söndag natt greps två personer. En person greps efter att i samband med att ha blivit avvisad från en nattklubb blev våldsam gentemot ordningsvakter. En annan person greps för att personen var kraftigt berusad och oförmögen att ta vara på sig själv. Några personer som var kraftigt berusade fick under kvällen hjälp hem av polisen, då det bedömdes att hjälpen var av nöden.

En mopedbilsförare körde mot rött ljus och fick böter för äventyrande av trafiksäkerheten.

Dessutom fick två fordonsförare under helgen böter för ordningsförseelse efter att ha fört oljud genom fordonets stereoanläggning. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »