Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 28 juli, 2023 - 15:35Uppdaterad: fredag, 28 juli, 2023 - 15:39

Ordningsstörningar och trafikbrott sysselsatte polisen

Polisen har under de senaste dagarna bland annat bötfällt personer som kört för fort på Lemlandsvägen och gripit en person som olovligen tog med sig en hund utanför en butik i Mariehamn. 

Vid en trafikkontroll på Lemlandsvägen i Lemland i onsdags delades 14 dagsböter ut för överhastighet. En förare körde mot rött ljus och tilldelades 25 dagsböter samt att körkortet omhändertogs. 

Natten mellan torsdag och fredag fick polisen in en anmälan om brand i ett sopskjul i Mariehamn. Ett mindre område var brännskadat och polisen misstänker att branden var anlagd och har därför upprättat en anmälan om misstänkt skadegörelse. 

En hund som stod bunden utanför en butik i Mariehamn blev olovligen tagen av en berusad person. Hunden kom snabbt tillrätta och mannen greps på basen av polislagen för att förhindra fortsatta ordningsstörningar. 

En minderårig person visade vid flertalet tillfällen långfingret mot en polispatrull och transporterades hem till förälder och en barnskyddsanmälan upprättades. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »